sunnuntai 16. marraskuuta 2008

en mie nyt tiiä mitä tähän laittaa

Noniiin, täällä taas!
Viime kirjotuksesta on aikaa, mut hei, hyvää kannattaa odottaa.

Miljoonasti juttuja on tapahtunu enkä tajuu miten elämä vaan voi olla näin kivaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen! Tässä on siis vietetty viikko Salt Lake Cityssä, joka oli kyllä tähän mennessä paras viikko tähän mennessä!! Jos nyt Culiacan-viikkoa eerikan ja pinjan kaa ei lasketa.

Mun kämppikset siel oli James ja Nathan jenkeistä ja Sandrine Belgiasta, oli vaan niin hauskaa koko viikko, vaik olinkin kaks päivää kipeenä. Meijän hostvanhemmat oli niin hauskoja ja ihania, nii ne vei mut sit heti lääkärii ja sin antibiootit ja jee.
Salt Lake Cityhän on siis "kuuluisa" mormoni-kaupunki ja me kaikki jo kelattii et millastakohan siellä oikee on. Mut sit oli ihan parasta, meijänkin vanhemmat siis oli mormoneita mutta muuttu kyllä käsitys niistä ihan täysin, ku Suomes se kuva minkä niistä saa on se että ne kolkuttelee ihmisten kotioville eikä lähe kulumallakaan pois.

Aika moni täs castis pitää roommate-kirjaa johon kaikki kenen kaa asuu, kirjottaa. Useimmat kirjottaa yhen sivun et jee oli sellasta ja tällästä, ku ei oo aikaa runoilla mitää valtavaa, mut en vaa noinu tiivistää Sandrinen kirjaan niit juttuja, nii kirjotin yli 4 sivua.

Noh cool juttu oli se et meijän show oli samalla lavalla jossa HIGH SCHOOL MUSICALia on kuvattu, sit meil oli silloin showpäivänä cast appreciation -päivä, eli meijän staff vaan hemmotteli meitä ja meijän ei tarvinnu rakentaaa sit lavaa, siis tehdä Set Uppia ollenkaa, ku ne oli jo tehny sen ja sit niil oli meille show aamulla.
Sit myös katottii toi leffa sielt katsomosta ja vähä oli vitsikästä.
Host Family päivänä mentiin sit East High Schoolille, joka on se koulu jossa se leffa muuten on kuvattu, Sanrine on ihan high school musical fani. Olihan se nyt aika cool ottaa kuvii siel, siel oli maahan maalattu tassuki joka on siin leffaski niiden korisjengin logo.

Seuraavaks lähettiin Cheyenniin, joka oli kyllä tuulisin paikka jossa olen ikinä ollut. Kun yritti avata auton ovea, ennen ku sai jalan ulos autosta nii se ovi jo paiskautui kiinni. Cheyennes olin Cecilien kaa, joka on tanskasta.
Wyoming on Yhdysvaltojen RODEO-OSAVALTIO!!!
Ja kyllä, Cheyennes on college jossa opiskelijat voi valita rodeon urheilukseen, niinku jotkut valitsee koripallon ja jotkut cheerleadingin. Päästii sit harjottelee niiden rodeopoikien kaa rodeoo ja lassousta ja ne kerto kaikista niistä lajeista mitä on, osa niist oli ihan härkärodeotyyppejä, ihan hulluu! Ja ne oli siis 18-22-vuotiaita. Sit jos menestyy rodeokisoissa nii saa kindof opintoviikkoja koulusta tehdyks. Howcool?! olin ihan fiiliksissä, rodeoriikka.


Ja sit naureskeltiin ku ne rodeopojat seiso aina just niin cowboy-tyylisesti, ne ei yrittäny olla cowboyta, ne oli. Nii oli pakko saada kuva, hauskinta on etten ees pyytäny niitä poseeraamaan vaan ne kaikki asettui seisomaan näin.

Tän viikon education-teema on sukupuoliroolit niin tulopäivänä kaikki sai munan. Raa'an kananmunan, ja sitä piti kantaa koko viikko joka paikkaan mukaan, oltiin vastuuntuntoisia vanhempia siis. Mä hukkasin mun vili vilperin mut vaan vastunutuntoisena äitinä löysin sen, ennen kun ees tajusin sen olevan kadoksissa!
Sit ku mulle vähän naurettii nii kerroin et tää taitaa olla mulla veressä, ekan lapsen kaa on hankalaa ku ei siihen oo tottunu et se on mukana. Vai mitä, äiti? (;

Nojoo yhtenä päivänä me sit tietty oltiin vitsikkäitä ja viikon aiheen mukaisesti pukeutuduttiin, tytöt pojiks ja pojat tytöiks. Tää on aina niin paljon hauskempaa pojille! Mut meillä oli hauskaa kun naurettiin niille :D Se ei ollu mikää et no mä lainaan sun punasta toppia, niillä oli ihan mekot päällä ja meikkiä naamassa! meijän castissa asenne on kohdallaan, kun jotain tehdään niin se tehdään kunnolla. Tää on ehkä mun lempikuva:


Seung Beom, Vitor ja Humberto.
Cheyennestä matka jatkui jo sunnuntaina, ajettiin nimittäin katsomaan niitä presidentti kiviukkoja, mount Rushmore, here we come! Olihan ne cool nähdä, otettiin magee Cast kuvakin sieltä. Seuraava yö oltiin kans siellä Black Hillseillä, meillä oli pinimuotoinen leiri!! Nukuttiin sellasis pienis mökeis ja oli iso telo mis kylläkin hengattiin koko yö, oli notski jossa paistettiin vaahtokarkkejakin. Ainii ku suomes me yleensä tehää vaan vaahtokarkkeja mut ku tääl kaikki on suurempaa niin ne tekee sandwichin. Ne paahtaa vaahtokarkit, sit sulattaa suklaata ja ne laitetaan kahen keksin väliin. Hiukan liian makeeta minun makuun, mut ihan hauskaa :p onneks voi syödä pelkkii vaahtiksiikin.
Tuolla ylhäällä ne kiviukot näkyy!

Leireilemästä lähettiin koht South Dakotaa, kaupunkia nimeltä Aberdeen. Suht pieni kaupunki, mut siellä pääsin ekaa iiisoon perheeseen eli siis monta kämppistä. Meitä oli 7 tyttöä ja 6 poikaa, ja mikäs muukaan se paikka olis ollu kun sellanen Convent. Katoin sanakirjasta ja ne kääntää Conventin nunnaluostariks, mut ei se ny tkyllä nunnaluostari ollut!
Se oli siis sellanen college-alue, josta yks siipi oli näille sisarille, ne oli siis sisaria, ei nunnia, mut kuitenki. Se viikko oli tosi hauska kun meitä oli niin paljon, ja se oli myös HALLOWEEN-viikko!!

Ja toki meil oli halloween-bileet, täällä kun ollaan. Meitä kun oli 7 tyttöä, nii saatini hitti-idea et no mehän voitais olla 7 kuolemansyntiä. Ja tää 'nunnaluostarissa' asuminen oli silkkaa sattumaa :D ei sit haluttu kertoo niille mitä me ollaa ku ei noista tiiä miten ne ois suhtautunu, joten kelattiin vähän vaihtaa vaatteit ennen ku ne hakee meit siel baarist, no ne tulikin etuajassa ja siellähän ne sitten jo oli ennen ku ehittiin asiaa miettiä :D

Ja seuraavaan viikkoon, viime viikko oltini Sioux Fallsissa, myöskin South Dakotassa. Rinan äiti ja täti tuli siis sinne, nii bailasin niiden kaa muutaman päivän hotellissa. Meil oli uima-allas ja sauna, saunassa oli jenkkityyliin kyltti että veden heittäminen kiukaalle kielletty. Hah, noniinpä tietysti, eihän se mikään höyrysauna oo (; Yks tyyppi oikeesti sano Rinalle noin Denveris ku ne meni sen perheen kaa johonki mis oli sauna ja se pyys kippoo mihin laittaa vettä jota vois heittää kiukaalle.
No me sit kyllä haettiin juomapullot ja heitettiin sinne vettä, ja sit sinne tulikin kuuma kun laitettiin lämpövoluumikin täysille!!
Käytiin kattoo Falls Park, jonka mukaan se kaupunki on siis saanu nimensä ja käytii mageessa perhostalossa, jossa oli kaikenlaisia perhosia lentelemässä enemmän kun laki sallii. Oli just hauskaa!
Mun roommate loppuviikoks oli Annaka, jenkeistä, ja meil oli uwp-tyyppei asumassa naapurustossa.

Tässä viikossa siistiä oli ENSILUMI!!! Mentii heti lumisotailee meijän hostsisarusten kaa ja tehtii Annakan kaa lumiukko yllätykseks Humberton ja seong beomin pihalle ku ne ei ollu kotona. Pienen pieni söpö lumiukko.


Ja sit myöskin Nebraskaan tulopäivänä, eli tänne mis nyt ollaa, satoi lunta, tai mä nyt sanoisin e tse oli melkein räntää, mut afrikkalaisille ja brasilialaisille ja aasialaisille joista kaikki ei oo ikinä nähny lunta, kaikki on lunta, sit mä selitin et eijeieji, mut sama se. Lunta siis satoi. (;



Joo täällä nyt siis ollaan, mul on ihan paras perhe täälläkin, lukioikäiset sisarukset, tyttö ja poika, ja tää kaupunki on kiva (: pieni, mut kiva. Jayks tyttö meijän castist siis asuu tääl, nii on ollu tosi kviaa nähä sen kaupunki ja perhe ja oikeestaa koko suku. :p
Nyt ei jaksa enää kirjottaa ku pitää pakata ja vaikka mitä, koska tänää illalla me lähetään ajamaan Denveriin, sellanen 4h, sit svengaillaan siellä, sieltä lento Los Angelesiin ja Maanantai-iltana lähtee lento MANILAAN!! jeee filippiinit! En voi tajuu et ihan kohta ollaan Aasiassa!!! Sekoosekoosekoo! Tässä juuri puntaroin matkalaukkuni painon kanssa, onneks lähetin meksikosta ja viime viikollakin kamaa kotiin, ja toivon että ne myös kotiin asti pääsee, muuten ois kyllä aikamoisesti tavaraa :p

Eilen oli siis viimeinen show Yhdysvalloissa.Ja viimeinen show, jossa on koko Cast. Koska kolme meistä ei tuu filippiineille. Ja kaks niistä on vielä mun hyviä kavereita, ei tosiaankaan oo reilua, ei ole. Ne molemmat tosin asuu euroopassa(:
Mut nyt oon päässyt yli ja ymmärtänyt ettei ne tuu ja itkenyt ja pohtinut ihan tarpeeks. Kyl ne kuitenkin tulee meijän kaa Denveriin asti. (:

Saa nähä onko filippiinoilla tarjota mulle internetiä, jos ei, niin voin nyt näin julkisesti kertoa, että 17. päivä joulukuuta saavun Suomeen. Be ready!!!!
Kiitoksia ja näkemiin, lähden ylittämään itseäni Aasiaan, siel voi tulla yks tai kaks uutta juttua ja tilannetta kokeiltavaks.
Mutta. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!!

Ei kommentteja: