maanantai 18. elokuuta 2008

...Viva la Gente!! Sillä nimellä mennään Meksikossa, ei nää tiedä Up with Peoplesta mitään.

Viikko meksikossa jo mennyt. Tää on kyllä ihan mahtava maa. Ja Los Cabos on hullun siisti kaupunki. Hiukan oli hienoa nähdä valtameri 4 coloradoviikon jälkeen, joka ei oo lähelläkään merta. Mun hostäiti on Aide, tosin äidiksi vähän nuori, 24v. Aide on myös meijän UWP-tiimissä täällä. Aide on surffiopettaja. Javiikko manny, enkä vieläkää oo yhtä hyvä kun se....... jo on kumma.

Meijän tiimi on ihan paras, sellanen dream team. Meil on niiiin hauskaa joka päivä. Ja parasta tutustua Aiden kavereihin täällä, yllättävän moni puhuu jonkinlaista englantia. Ja se on jännää miten niitä espanjan sanoja ja selityksiä tulee munkin suusta vaikken espanjaa edes osaa, ja hyvin oon tullu ymmärretyks!

Kaikki aina toistaa perässä, kun kerron tai kun joku kertoo et tässä on riikka suomesta, ne toistaa ”oo, Finlandia!!” ja on ihan onnessaan. Se on hassua, kun ei sitä nyt tuolla usa:ssa ollut mikään niin erikoisuus.

Merivesi on hyvin lämmintä. 27-28 astetta, virkistävää? (; Nojoo on se vähän kun täällä on päivisin 35 – 40 astetta lämmnintä. Ainiin mahtavaa et tääl puhutaan normaalimmista mitoista, litroista, kilometreistä, celsius-asteista.... ei enää fahrenheiteja, jalkoja, gallooneja, maileja. Muutamaan viikkoon.

Mainostusta tehään ainakin ihan satasella, ollaan jaettu tuhansia flyereita ja laitettu postereita, oltu sanomalehdessä ja kahdessa radiohaastatelussa. Toinen oli espanjaks ja toinen englanniks. Espanjankielisessä luis käänsi mun kysymykset mulle englanniks ja sit taas mun vastaukset espanjaks. Vähän se oli jännää!

Englanninkielinen haastis oli aika pitkä. joku reilu 15 minuuttia joten vastailin aika paljon kysymyksiin. Hihii. Ja en ees tienny et toi radiokanava on sellanen mitä kaikki kuuntelee los cabosissa.

Sit ku ollaan menty tapaamaan ihmisiä ja luis tai joku on kysyny et ootko jo tavannut riikan, niin ainakin 5 ihmistä on vastannu ”ei, mutta kuulin hänet radiosta! Hauska tavata!” Vitsikästä. Mut tosi hyvää promootiota, ollaan saatu jo kaikki isäntäperheetkin.

Mainostusta tosiaan tarvitaan, kun täällä koko kaupungissa on joku muutama kymmen tuhatta ihmistä ja meillä on kaks showta, joihin molempiin mahtuu sellanen 5000 henkilöä. Sit esim. toi kaupunki mis meijän cast on ennen tätä los cabosia, siel on yks show, samankokosella baselball-areenalla ja kaupungissa on noin 400 000 asukasta. (:

Oon ollu joka paikassa mukana, eilen Luis ilmotti mulle et haluu mut mukaan sellaseen oopperaan, joka pidetään paikassa joka sponssaa meitä, saadaan ennen oopperaa pitää lyhyt viva la gente – mainostus. No kävin nopee vaihtaa vaatteet ja tadaa, oopperassa oltiin. Puhuin niille meijän mainostuksen aikana suomea, toivotin tervetulleiksi showhun ja kaikki taputti ihan villinä sen jälkeen :D hullut meksikolaiset.

Ja ooppera oli ihan mahtava!! Siin oli lähinnä yks mieslaulaja, jota kuuntelee paljon mieluummin kun ikkunat särkevää naisääntä, anteeksi nyt vain kaikille. Tosin oopperna naislaulaja ol ihan mahtava myös. Sit oli hyviä tanssijoita ja ne laulut oli tosi erilaisia, yks oli tehty elektroniseen musiikkiin! Hitti!

Oopperan jälkee jaettiin flyereita ulkopuolella ja sain kolme potentiaalista tulevaa studentia uwp:hen! Ne oli ihan fiiliksissä kun kerroin niille tarinoita. Jee! Ne tulee meijän showhun tekeen niiden haastattelun! Mun ekat rekrytoinnit tehty!! Sweet.

Viikko aikaa siihen, että meijän Cast tulee tänne. Tuntuu etten oo nähnyt niitä ikuisuuteen!!! Hassua mites nopeesti siihen tottui. Siihen, että on 100 ihmistä ympärillä vähintään 9h päivässä. Nyt ne on La Pazissa, joka on 3h matkan päässä täältä. Ja 6 päivää mun syntäreihin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

herranjumala, Oopperaankin oot jo päässyt!! Kai sulla oli joku hullu iltapuku ja -laukku, ihan niinku kaikissa elokuvissa niillä, on ku ne menee ooperaan? Ja sit kans kiikarit! Jotta näkee jotain. Eikuniin, tehän ootte meksikossa.. eli teil on kaikilla tietty kokoajan vaan sombrerot päässä? Ja Tekilat kädessä? :'D Eivaan. mut vois olla.

Unknown kirjoitti...

Voi Riikka, johan kerkesin olla vähän huolissani, että millaisessa peräkylässä mahdat olla kun ei viikkoon kuulunut mitään. On mukava kuulla että siellä menee hyvin. Täällä Suomessa maa makaa ihan entiseen malliin, ilma on syksyinen, koulut on alkaneet. Olympialaisissa on tullut kolme mitalia, kulta, hopea ja pronssi (ammunnasta ja melonnasta). Terveisiä kaikilta Salmelasta!!! Äiti